Більшість господарок відмовляються від приготування яловичини, оскільки страви з неї виходять твердими. Але відмовлятися від приготування яловичини не варто. Адже це м’ясо дуже смачне та корисне.
Способи зробити яловичину м’якою
Для того щоб страва з яловичини вийшла смачною, а м’ясо було м’яким слід при покупці правильно вибирати яловичину. Для кожної страви слід вибирати свій шматок м’яса. Так, наприклад, для відбивних підійде вирізка, для гасіння – лопатка чи задня частина. У будь-якому випадку, якщо не вдалося купити добрий шматок яловичини, то можна власними силами пом’якшити яловичину. Існує чимало способів тверде м’ясо зробити м’яким.
Спосіб пом’якшення яловичини завіситиме від страви, яку потрібно приготувати. Так як традиційними стравами з яловичини вважаються відбивні та тушкована яловичина, спробуємо визначити, як зробити яловичину м’якою для приготування саме цих страв. Щоб приготувати м’які м’ясо відбивні з яловичини необхідно порізати невеликими шматочками поперек волокон і відбити дерев’яним молоточком . Потім рекомендується замаринувати м’ясо. Для маринаду відмінно підійде лимонний сік із невеликою кількістю оливкової олії, яловичина повинна полежати у суміші не менше 1,5 години. Після часу можна приступати до смаження.
Як приготувати яловичину на сковороді, щоб вона була м’якою?
Для цього необхідно шматки яловичини, які смажаться, щедро намазати гірчицею і дати м’ясу полежати протягом години. Потім під холодною водою змити гірчицю і можна приступати до смаження. Щоб приготувати тушковану яловичину та м’ясо вийшло м’яким, попередньо рекомендується замочити м’ясо у ківі. Для цього необхідно нарізати яловичину і помістити в глибоку миску, очистити ківі від шкірки і натерти на тертці. Потім яловичина та ківі змішуються разом і маринуються 30 хвилин. Ківі береться з розрахунку: два фрукти на 500 г м’яса. Після 30 хвилин мариноване м’ясо можна промити та приступати до приготування. Також, за бажання, яловичину можна не мити, а маринад використовувати як підливу, попередньо посоливши. Така м’яка тушкована яловичина сподобається не лише дорослим, а й дітям. Крім наведених варіантів, щоб яловичина була м’якою, її можна вимочити в кефірі, молоці і навіть звичайній мінеральній воді.