йогуртница

За якими критеріями варто обирати йогуртницю? На що варто звернути увагу?

Йогуртниця – це далеко не найголовніший предмет у домашньому побуті. Багато хто і зовсім не бачать сенсу в її купівлі вважаючи, що йогуртниця – це пристосування на 1-2 рази після, яких вона буде припадати пилом на полиці на невизначений термін. Але це правильно далеко не для всіх, багато людей користуються йогуртами на постійній основі.

Кому знадобиться йогуртниця?

Йогуртниця особливо знадобиться:

  • Людям із захворюваннями ШКТ. Найчастіше лікарі прописують строгу дієту, в яку, однак, входять кисломолочні продукти, і якщо правильно виготовити цей десерт за допомогою йогуртниці, то вийде смачний і корисний продукт, що допомагає вилікувати проблеми ШКТ.
  • Людям із цукровим діабетом. Для діабетиків досить велика частина солодощів закрита, але за допомогою йогуртів вони можуть виготовляти собі ласощі, використовуючи підсолоджувачі або невелику кількість меду, що дозволить їм підтримувати рівень цукру в крові.
  • Молодим батькам. Батьки завжди хочуть, щоб їхні діти отримували лише натуральні продукти, корисні для здоров’я. За допомогою йогуртниць можна готувати безліч видів кисломолочних продуктів, адже саме кисломолочні продукти допомагають дітям у зростанні.
  • Спортсменам та людям стежать за своєю дієтою. Правильне харчування – це запорука здорового способу життя, не для кого не секрет, що одного тільки відвідування спортивних тренувань недостатньо, саме тому можливість виробляти вдома натуральні кисломолочні творожки або йогурти така важлива, адже ви самі вибираєте інгредієнти, і творожки можна готувати без жирів або цукру наприклад.
  • Алергікам. Людям, які страждають від алергії, потрібно особливо суворо стежити за своїм харчуванням, і часто, в магазинах важко знайти бажаний продукт без алергенів. Тому йогуртниця і добрий вибір для алергіків, адже вони можуть готувати продукти з того, що цілком впевнені.

Види домашніх йогуртниць


Також при виборі варто спиратися на вигляд йогуртниць, вони різняться в основному за принципом роботи:

  • Термос. Цей варіант йогуртниці спочатку нагріває ємності для йогурту до 60 градусів, після чого зберігає температуру та вимикається, завдяки чому дозволяє розмножуватися корисним бактеріям у потрібній кількості. Такі моделі дорожчі за інші, але йогурт готується швидше.
  • Йогуртниці постійного нагріву. Такі пристрої нагріваються швидко і просто тримають температуру до відключення. Особливістю позитивної є можливість використовувати як комплектні стаканчики, а й різної ємності. З очевидних мінусів тут швидке нагрівання, адже кисломолочні бактерії не дуже добре переносять швидку зміну температур, а також відсутність автоматичного вимкнення та й висока температура йогурту в результаті.

Відмінності у кількості ємностей

Це один із параметрів, на які звертають увагу, коли вибирають йогуртницю.

  • З одним контейнером. Такий тип йогуртниць вміщує лише одну ємність, як правило, об’ємом 1-1,5 літрів. Хороший варіант, якщо ви збираєтеся у великих обсягах вживати один вид йогуртів, або, наприклад, готуєте крем для кондитерських виробів. Звичайно, з цього виходить, що за один раз ви зможете виготовити лише один вид йогурту.
  • З більш ніж одним стаканчиком. У таких йогуртницях кількість стаканчиків обмежена лише моделлю, а у найбільших зустрічається до 15 стаканчиків для йогурту. Якщо в сім’ї у різних членів різні смаки та уподобання, то краще розщедритися на апарат з декількома стаканчиками, щоб мати доступ до різноманітності смаків. Мінусом можна вважати кількість миття посуду після закінчення готування, що насправді опціонально для кожного.

Також варто приділити увагу кришкам. Без кришок брати йогуртницю не варто взагалі, причому вона має щільно закручуватися.

Також важливим моментом є матеріал, йогуртниці бувають:

  • Пластиковими. У багатьох людей є необгрунтовані упередження про те, що пластик токсичний і шкідливий, особливо при нагріванні. за наявності екологічного сертифікату в комплекті з йогуртницею.
  • Скляні йогуртниці. Однак, якщо ви вважаєте, що пластик все ж таки вам не підходить, то завжди можете взяти модель зі скла. Звичайно, вона сильно поступатиметься в практичності (пластик, куди важче розбити або пошкодити). Як приємний плюс скляна тара естетичніша при подачі страви.

Наступний критерій – це потужність. Йогуртниця не споживає так багато електроенергії як плита чи холодильник. Також важливо розуміти, що на сам йогурт ця характеристика не впливає, будь-яка йогуртниця буде підтримувати потрібну для кисломолочних бактерій температуру. Діапазон потужностей тримається від 12 до 450 Ватт, тут залежить все від типів девайса та його кількості. Тобто «термоси» та йогуртниці постійного нагріву відрізняються також електроживленням, наприклад, термос відключається після нагріву, що робить його економічнішим, ніж девайс постійного нагріву.

Відмінності щодо органів управління

Здебільшого йогуртниці керуються таймером, самі таймери діляться на:

  • Цифрові складніші, але точніші варіанти і в результаті зручніші.
  • Механічні простіші таймери на кшталт шкали та важелів. У принципі всі девайси справляються з приготуванням йогурту.

Однак деякі з них мають додаткові функції для більш зручного використання, наприклад:

  • Автовідключення від мережі. Дозволяє не хвилюватися про вимкнення приладу.
  • Сигнал про закінчення таймера. Повідомляє про готовність йогурту, зручно, щоб не забути про готування.
  • Книга рецептів у комплекті. Зручно для не досвідчених людей.
  • Індикатори для різних станів апарата (наприклад, очищення) зручно для того, щоб користувач знав, коли варто зайнятися відходом своєї йогуртниці.

Втім, це всі основні деталі, які варто знати охочим придбати йогуртницю.

чихуахуа

Що потрібно знати, перш ніж завести чихуахуа?

питание собак и кошек

Правила харчування собак та котів