зимку починається сезон багатьох смачних та корисних фруктів та ягід. Один із них, звичайно ж, гранат! Він не тільки смачний, а й містить велику кількість вітамінів: С, Р, РР, В1, В6, В9, В12; мінеральні речовини: залізо, калій, натрій, магній, кальцій, фосфор, марганець, кобальт; органічні кислоти: лимонну, яблучну, винну, бурштинову, борну, щавлеву; фітонциди, катехіни, таніни, пектинові речовини.
Крім того, в плодах є 15 амінокислот, 6 з яких є незамінними для організму людини. Багато хто вважає, що почистити гранат без бризок і зім’ятих зерен неможливо.
Звичайно, правильне чищення граната має на увазі відсутність величезної кількості розбризканого гранатового соку, але від дрібних випадкових бризок ніхто не застрахований. Тому все ж таки варто одягнути фартух. Ще вам знадобиться глибока миска та паперовий кухонний рушник. Рушник постеліть під миску – він убереже ваш стіл від плям.
Спосіб 1
Насамперед необхідно зрізати на верхівці граната кришечку, при цьому постарайтеся не зачепити зерна. З цієї процедури починається будь-який із способів легкого та швидкого поділу граната. Далі необхідно надрізати плід уздовж його твердих граней. Надрізи мають бути неглибокими. Потім вставляємо в середину граната ніж і провертаємо його, часточки граната при цьому розкриються як пелюстки квітки.
Спосіб 2
З плоду зрізаються обидві верхівки. Робляться надрізи по твердих гранях і розділяється на часточки з водою і руками відокремлюємо зернятка. чи сито.
Спосіб 3
Спочатку зрізаємо з граната верхівки та надрізаємо його по жорстких гранях. Потім звичайною столовою ложкою стукаємо по колу граната. Зерна при цьому легко відокремляться від шкірки і падати в заздалегідь приготовлену ємність. Таким чином, у вас буде ціла миска гранатових зерен!