У сухий метод соління сала не входить приготування маринаду. Сало для засолювання завжди вибирайте свіже і м’яке. Але цей вид сала на любителя.
Після того, як ви вибрали сало, приступає до приготування засолювання сала сухим методом.
Як правильно засолити сало, якщо ви ще жодного разу цього не робили?
Солити сало дуже просто. Перед тим як сало порізати на шматочки, його потрібно промити під проточною водою і добре просохнути. І тільки тоді починайте приступати до засолювання.
Візьміть сало і поріжте невеликі рівні частини, зробіть у кожному шматочку сала не глибокі надрізи. Надрізи у салі допоможуть йому добре просолитися. Виконали надрізи, при цьому не шкодуючи солі, засипте шматочки сала. Сало бажано солити у скляному посуді, небажано солити сало у целофані.
У целофані сало дуже сильно пріє. Адже деякі господині так і не знають, як правильно засолити свиняче сало. Після того, як ви приготували посудину для засолювання, викладаємо в неї засипане сіллю сало. Сало солити лише кам’яною сіллю, не варто солити йодованою чи будь-якою іншою сіллю, інакше ви ризикуєте отримати несмачне сало зі специфічним смаком.
Солі не шкодуйте, сало саме візьме стільки солі скільки потрібно. великої кількості солі. Сало готове до вживання.