самогон из меда

Як приготувати самогон із меду: покроковий рецепт

Якісний і правильно приготований самогон із меду – напій смачний і, ймовірно, корисний. Дехто вважає, що для приготування медової браги достатньо розмішати мед у воді разом із дріжджами. Це не зовсім так. У деяких випадках бродіння меду може не початися зовсім, або напій вийде з не дуже приємним присмаком і запахом.

Для отримання якісного медового самогону потрібно грамотно підібрати відповідні інгредієнти.

Почати, зрозуміло, потрібно з вибору меду. Свіжий продукт витрачати на спиртне зважиться не кожен, але тут сировину можна взяти практично будь-яку. Цілком підійде мед старий, зацукрований, навіть із домішками. Тільки скислий брати не слід, особливо з оцтовими нотками. Це важливий момент, якщо ви робите самогон із меду своїми руками.

Рецепт медового самогону: крок за кроком

Не має великого значення і вид меду. Підійде і гречаний, і липовий, і квітковий. Цікаво, що у всіх випадках смак готового напою буде приблизно однаковим. Головне – дотримуватися рецепта медового самогону без відхилень.

При цьому медовухою медова брага на хлібопекарських дріжджах не буде. Для приготування цього слабокислого напою беруть дріжджі винні, а ще краще – пивні. Однак якщо ви хочете зрозуміти, як гнати самогон із меду, краще використовувати перевірені технології.

рецепт медового самогону

Якщо меду використовуватиметься багато – кілька кілограмів, – можна буде обійтися і без цукру. Але в рядових побутових випадках його додають. Чим більше в медовій бразі буде цукру, тим менше в самогоні з меду буде відчуватися присмак меду.

Дріжджі можна використовувати будь-які. Варіанти з приставкою турбо не потрібні – збагачене медом сусло і без добавок містить безліч мікроелементів. У магазинах продаються спеціальні дріжджі для медовухи, але бродіння меду з ними триває довше – тижнів зо два. Краще скористатися звичайними хлібопекарськими або сухими, особливо якщо робите медовий самогон своїми руками.

За вихідну сировину беремо 1 кг меду, цукор за смаком і воду в кількості 5 л. Ще знадобиться 5 г лимонної кислоти. Дріжджів рекомендується взяти або 150 г пресованих, або 25 г сухих.

Мед довести до рідкого стану будь-яким із відомих способів і ретельно процідити. Причому фільтрацію потрібно провести до кип’ятіння, щоб виключити сторонні запахи. Це критично для смаку кінцевого медового самогону.

Далі потрібно змішати 4 л води (літр залишити), цукор і мед, розмішати, довести сироп до кипіння і проварити хвилин 10. Потім додати сиру воду, що залишилася, щоб утворилося живильне для дріжджів середовище, лимонну кислоту і дріжджі. Далі медову брагу настоювати за загальним для самогону з меду рецептом. Як гнати самогон із меду – теж відомо: перегонка у два етапи дасть найкращий результат.

Тіло дистиляту бажано перегнати вдруге. У цьому разі напій стане прозорішим, а присмак меду – тоншим. І ви отримаєте справжній медовий самогон своїми руками, гідний навіть святкового столу.

ускорение созревания браги

Як прискорити процес дозрівання браги: перевірені методи

вытяжка на кухне чистка

Як почистити фільтр витяжки від жиру: покрокова інструкція